LSUA aicina uz semināru par sociālo uzņēmējdarbību

oktobris 9, 2018

Esošie vai topošie sociālie uzņēmēji, kas strādā vai vēlas uzsākt darbību sociālo pakalpojumu un sociālā atbalsta jomā, aicināti pieteikties praktisko zināšanu un prasmju apguves semināram “Sociālā uzņēmējdarbība – instruments sociālo pakalpojumu un sociālā atbalsta attīstībai Latvijā”.

Seminārs norisināsies 24. oktobrī no 10.00 līdz 14.00, Alberta ielā 13, fonds “DOTS” telpās, dalība seminārā ir bezmaksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās šeit: https://ej.uz/LM241018  Vietu skaits ierobežots! Pēc pieteikšanās dalībniekiem tiks nosūtīts apstiprinājuma e-pasts.

Seminārā būs iespēja gūt teorētisku un praktisku ieskatu sociālās uzņēmējdarbības dažādos aspektos, kā arī dzirdēt sociālā uzņēmēja – biedrības “Dižvanagi” pieredzes stāstu un praktiskos padomus sociālo pakalpojumu un sociālā atbalsta jomā. Savukārt ieskatu sociālās uzņēmējdarbības tiesiskajā regulējumā un informāciju par atbalsta iespējam sniegs Agnese Frīdenberga, domnīcas PROVIDUS pētniece, Sociālā uzņēmuma likuma līdzautore. Vairāk par sociālās uzņēmējdarbības biznesa modeli un sadarbību ar pašvaldībām palīdzēs izprast Vita Brakovska (biedrība “Zinis”).

Semināra programma:
10.00-10.15. Ievads – Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija – Renāte Mencendorfa
10.15.-11.00 Sociālā uzņēmējdarbība un tiesiskais regulējums, atbalsta iespējas – Agnese Frīdenberga
11.00-11.30 Kafijas pauze
11.30-13.00   Sociālās uzņēmējdarbības biznesa modelis//  Sociālā uzņēmējdarbība un pašvaldības – kā veidot efektīvas sadarbības? – Vita Brakovska
13.00-14.00 Pieredzes stāsts biedrība “Dižvanagi” un jautājumu sadaļa

Seminārs norisinās projekta “Sociālā uzņēmējdarbība – instruments sociālo pakalpojumu un sociālā atbalsta attīstībai Latvijā” ietvaros. Tā laikā 12 esošie vai topošie sociālie uzņēmēji, saņēma inovatīvas kombinētās konsultācijas sociālās uzņēmējdarbības izveidei un/vai attīstībai, kā arī tika radīti informatīvie materiāli par sociālo uzņēmējdarbību un sociālā uzņēmuma dibināšanu un attīstību, un izveidoti divi pieredzes stāstu video par veiksmīgiem sociālajiem uzņēmējiem Latvijas samariešu apvienību un biedrību “Dižvanagi”, kuri strādā sociālo pakalpojumu un sociālā atbalsta jomā.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas projektu aktivitāšu koordinatori Renāti Mencendorfu , 29452874.

Projektu īsteno Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija Labklājības Ministrijas projektu konkursa “Nevalstisko organizāciju projektu īstenošana labklājības jomā 2018. gadā” ietvaros.