Sociālie uzņēmēji reaģē uz COVID-19 krīzi

aprīlis 1, 2020

Sociālie uzņēmēji reaģē uz COVID-19 krīzi

“Šis  ir ļoti sarežģīts un raižpilns laiks mums visiem un tik daudzos līmeņos. Mēs lepojamies redzēt, ka sociālie uzņēmēji Latvijā ir starp tiem, kuri vēlas un ir gatavi reaģēt uz cilvēku vajadzībām, cenšoties padarīt viņu dzīves kaut nedaudz vienkāršākas ,” tā situāciju komentē LSUA direktore Madara Ūlande.

Iepazīsties ar sociālo uzņēmēju piedāvātajiem risinājumiem! Lai tie kļūst par iedvesmu citiem labajiem darbiem!

SVAIGI.LV  – virtuālais bioloģiskās pārtikas tirgus, kas palīdz mazajiem lauku zemniekiem nogādāt produkciju tieši pie klientiem. Viņi strādā nepaguruši, lai apstrādātu visus pasūtījumus un piegādātu ēdienu pie klientu durvīm. Svaigi.lv piedāvā bezkontakta piegādi un ir teju dubultojuši komandas apmēru, lai nodrošinātu ikvienam iespēju ne tikai iegūt pasūtīto produkciju laikā, bet arī lai nodrošinātu darbu tiem, kuri krīzes dēļ to zaudējuši. Svaigi.lv darbs ir būtisks mazajām lauku saimniecībām, kuri ir zaudējuši gandrīz visus pārējos veidus, kā pārdot savus produktus.

Sociālie uzņēmēji – SONIDO un Visas iespējas – apvienojuši spēkus ar citiem aktīvistiem un radījuši platformu “Paliec mājās”, lai savienotu brīvprātīgos ar cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Platforma tika radīta vien 48 stundās, piedaloties hakatonā #HackForce un pašlaik aktīvi darbojas, sniedzot vērtīgu ieguldījumu iespējā ievērot epidemioloģiskās drošības norādes un palikt mājās!

Latvijas Samariešu apvienība un Latvijas Sarkanais Krusts nodrošina palīdzības sniegšanu neaizsargātākajām iedzīvotāju grupām un palīdz tiem, kuriem rodas grūtības ar pārtikas sagādi pašizolācijas vai karantīnas laikā. Papildus tam Samariešu apvienība kopā ar platformu ziedot.lv vāc ziedojumus Pārtikas bankai, lai sniegtu maltīti tiem, kuri esošās situācijas rezultātā zaudējuši darbu un palikuši bez ienākumiem un pārtikas iegādes iespējām savai ģimenei.

Tiešsaistes platforma vecākiem un ģimenēm mammamuntetiem.lv nodrošina informāciju un atbalstu ģimenēm ar maziem bērniem, sniedzot idejas, rīkus un padomus, kā pasargāt bērnus no traumām un ievainojumiem. Statistika rāda, ka bērni visbiežāk savainojas mājās un ievainojumu skaits ievērojami palielinās periodos, kad viņi mājās uzturas ilgāku laiku. Šis laiks ir liels izaicinājums vecākiem, kuriem jāstrādā mājās un reizē jāpieskata bērni, mammamuntetiem.lv ir šeit, lai palīdzētu!

Centrs cilvēka izaugsmei Torņakalns Ir izveidojis pielāgotu tiešsaistes saturu krīzes laikam un piedāvā to bezmaksas. Viņi nodrošina psiholoģisku palīdzību un pašpalīdzības rīkus cilvēkiem dažādu personīgo krīžu pārvarēšanai, kuras izraisījusi pandēmijas ietekme uz ierasto ikdienu.

Sociālais uzņēmums “LAIMA LV”  ir izveidojis attālināto piedāvājumu katalogu www.attalinati.lv ,kurā tiek apkopotas dažādas iespējas un piedāvājumi, ko piedāvā dažādu preču un pakalpojumu radītāji attālināti. Atbalsti savējos attālināti!